Snarveier på sidene

Til andre sider

Info om sidene

Sidene har en tilhørighet til Vestland og Thailand, så innholdet er i vesentlig grad hentet derfra.  Viser også til sidenes "Privacy-Policy" i forbindelse med bruk av tekster, videoer og bilder.

Sidene er ikke kommersiell.

VI STØTTER:

Av og til skjer det ting, du hører noe nytt eller får en kjempeide som ikke kommer på tv eller andre sosiale media, men da har du muligheten her på sidene.

Send inn tekst og bilder her for å si det du har å si. Vi har plass til det meste. Les sidenes Privacy-Policy.

 

Etter å ha kommet i pensjonistalderen og ikke minst sett i speilet at kroppen var blitt forandret til noe som egentlig ikke var meg selv, bestemte jeg meg for en livsstilsendring til fordel for helse og vekt.

Kroppen ga klare signaler om at her var noe galt, noe som viste seg på kolesterol, blodtrykk og diabetes. Det meste kunne reguleres med medisiner og stadig økende doser, noe jeg ikke syntes var et godt alternativ. Speilet viste også at her måtte noe gjøres.

Det jeg gjorde med endret livsstil, det virket, og det ble også billigere å leve...

LES / LAST NED INFO HER

Visste du ?

... att verden vi lever i, er enda mer fantastisk enn man skulle tro.

Visste du ...

… at mens du leser denne linjen, har solen forbrent 548 millioner tonn hydrogen, fire fly har rukket å lette et sted på kloden, og kroppen din har dannet 2,4 mill. røde blodlegemer.

... at mens du leser disse linjene, suser du rundt solen i 110 000 km/t samtidig som du motstår vekten fra ett tonn atmosfære?

… at luktinntrykk oppstår når duftmolekyler stimulerer lukteceller i nesens slimhinne. Cellenes nervetråder går opp til luktenerven gjennom små hull i bunnen av kraniet, og derfra til forskjellige senter i hjernen.

… at smaks­inntrykk oppstår ved at molekyler som er oppløst i spyttet i munnen, stimulerer tungens smaksløker. I alt kan vi registrere fem forskjellige smakstyper: søtt, surt, salt, bittert og umami.

… at I tillegg til å gi maten smak, hindrer lukte- og smakssansene oss i å spise eller puste inn skadelige stoffer som lukter eller smaker vondt, for eksempel ammoniakkdamp eller melk som har gått ut på dato.

… at oldtidens sengehester rullet dyretarmer på lemmet, og renessansens soldater anvendte en spyttimpregnert bomullsklut. Kondomer har vært med oss siden tidenes morgen, i mer eller mindre geniale utgaver.

... at ryktet vil ha det til at navnet «kondom» stammer fra legen dr. Condom, som på 1600-tallet hjalp den engelske kong Karl 2. med å redusere antallet av kongelige bastardbarn.

En annen teori går ut på at navnet stammer fra det latinske condus, som betyr "beholder" eller "fartøy".

Kondomet er også blitt kalt "den engelske regnfrakken" (av franskmennene) og "fransk brev" (av englenderne) på 1600-tallet.

Ordet ble nevnt første gang i vitenskapelig sammenheng i den engelske legen Daniel Turners opptegnelser om syfilis fra 1711 og ble innlemmet i en ordbok i 1785.

HA EN SAFE OG FIN DAG !