Norske Vikinger

Norges historie med menneskelig bosetning går tilbake minst 10 000 år, til sen paleolittisk tid, den første perioden i steinalderen. Arkeologiske funn av boplasser langs hele norskekysten har hittil blitt datert tilbake til 10 400 før nåtid (BP), det eldste funnet regnes i dag å være en boplass ved Pauler i Brunlanes, Vestfold. Disse boplassene er antagelig levinger fra bosettere fra Doggerland, et område som i dag ligger under Nordsjøen, men som en tid var en landbro som knyttet dagens De britiske øyer med danske Jylland.

I perioden mellom 800 og 1066 kom en betydelig ekspansjon og den er referert til som vikingtiden. I løpet av denne perioden reiste nordmenn, slik også svensker og dansker gjorde det, utenlands i langskip med seil som utforskere, handelsmenn, bosettere og som vikinger (herjingsmenn og pirater).

På midten av 1000-tallet var det norske kongedømmet blitt fast etablert, og bygde sin rett som ætlinger av Harald Hårfagre og deretter som arvtagere av Olav den hellige. De norske kongene, og deres undersotter, bekjente seg nå til kristendommen. I tiden rundt Håkon Håkonsson, i tiden etter borgerkrigstiden, var det en liten renessanse i Norge med omfattende litterær aktivitet og diplomatiske aktivitet med Europa.

Les alt på Wikipedia

Viking symboler og alfabet

(Klikk på bilde for stor utgave)


Historiske romaner

Bjørn Andres Bull-Hansen og Jan Ove Ekeberg har skrevet hver sine 4 historiske romaner fra vikingtiden, henholdsvis "Jomviking" og "Den siste vikingkongen".

Bjørn Andreas Bull-Hansen har studert økonomi ved Handelshøyskolen BI. Han har over 20 år bak seg som aktiv styrkeløfter og kan blant annet vise til NM-gull, bronse i EM og flere norske rekorder både som junior- og seniorløfter. Etter eget utsagn var det skader etter en bilulykke i 1995 som gjorde at han måtte oppgi idrettskarrieren og studiene og fikk tid til å begynne å skrive. Les mer her...

Jan Ove Ekeberg har 35 års erfaring som journalist fra flere aviser, blant andre VG og Dagens Næringsliv. Han har arbeidet i NRK og i TV 2, hvor han var med nesten fra starten. De 10 siste årene ledet han økonominyhetene på TV 2 Nyhetskanalen. Ekeberg er tidligere Fulbright-stipendiat og har en mastergrad i statsvitenskap fra University of Minnesota.

Ekeberg debuterte som forfatter med en biografi om Gro Harlem Brundtland i 1996. Totalt har han skrevet, eller vært medforfatter til, fem biografier, en norgesbok, åtte skjønnlitterære romaner og tre syngespill. Les mer her...

Webmaster har selv lest alle bøkene, og anbefaler dem på det sterkeste. De er historisk riktig og fortelles i en unik romanform.

Alle bøkene kan kjøpes på "E-bok", men her har også Oldis også en løsning. Ta gjerne kontakt på mail. Ha en fin dag...

Bøkene

Bjørn Andreas Bull-Hansen

"Jomsviking"

Jan Ove Ekeberg

"Den siste vikingkongen"

"Den siste Vikingkongen" og "I sverdets tid"

GOD FORNØYELSE