Menu   Email

Livslærdom

Den beste livslærdommen vi kan få fra våre kjæledyr.

Bilder og tekst fra iStock

Livslærdom

Så lenge vi vet, har menneske hatt forhold til dyr. I dag brukes dyr som kontaktskapere og til glede på sykehjem, sykehus og i fengsler. Menneske blir påvirket av dyr på en positiv måte.

Det å ha et kjæledyr er en virkelig givende opplevelse på mange måter. Selv om mennesker ofte tror at de er de mest intelligente vesener på planeten, er det så mye å lære av de små familiemedlemmene vi deler livet vårt med.

Se gjennom dette galleriet for å se de mange måtene dyrene lærer oss hva som betyr mest her i livet.

Ta en lur

Dyr sover flere ganger for dagen, og det er ikke bare av kjedsomhet. En NASA -studie fant at piloter og astronauter som tok en 40-minutters lur hver dag, opplevde en 34% forbedring i ytelse, og en 100% forbedring i oppmerksomhet.

Gå tur hver dag

Å komme seg ut på en daglig tur har store helsemessige fordeler. Dr. Melina B. Jampolis, forfatter av "The Doctor on Demand Diet", bekrefter at å gå tur kan redusere stress, redusere fedme, senke blodtrykket og redusere risikoen for kroniske sykdommer.

Tilgi og glem

En annen fantastisk leksjon som dyrene lærer oss, er å aldri holde på sinnet. Forskere på Hope College fant at det å holde på sinne og vrede faktisk er skadelig for helsen. Konsekvensene kan variere fra depresjon til kroniske hjerte- og karsykdommer.

Kroppsspråk er viktig

Dyr er veldig flinke til å tolke kroppsspråk. Vi mennesker skulle ønske vi var like flinke. Vi avslører alle tanker og følelser gjennom vår holdning, bevegelser og øyekontakt, men det er viktig å være oppmerksom på disse signalene når man samhandler med andre.

Ikke sammenligne deg med andre

En puddel vil aldri ønske at den var blitt født som en golden retriever. Å sammenligne deg med andre er en giftig atferd som reduserer motivasjon og skader selvfølelsen, ifølge en artikkel i Huffington Post.

Lytt mer

Det kan være fristende å avbryte andre med våre egne ideer, opplevelser, forslag og meninger som dukker opp i tankene våre. Prøv å lære av et dyr som alltid lytter nøye og sitter tålmodig og venter til du er ferdig.

Takknemlighet

Mennesker har kanskje ikke hale, men vi kan smile og uttrykke vår takknemlighet muntlig. En studie fra Northeastern University fant at takknemlighet kan forbedre tålmodigheten og vår evne til å ta fornuftige beslutninger.

Spis mer fisk

Katter elsker fisk, og det bør du også gjøre. Fisk inneholder viktige omega-3 fettsyrer som hjelper til med å opprettholde en sunn hjertefunksjon, ifølge Web MD.

Drikk vann

Vann er den beste måten å holde seg hydrert, og er kritisk for sunn kroppsfunksjon. Hver celle i kroppen vår trenger vann for å fungere ordentlig, så fyll opp!

Vær alltid nysgjerrig

Nysgjerrighet kan kanskje drepe katten, men det er gunstig for mennesker. Forskning har vist at nysgjerrighet kan forbedre vår evne til å lære og beholde informasjon, blant mange andre fordeler.

Følg en tidsplan

Kjæledyret vårt har det best med en fast tidsplan, og studier viser at det også er bra for oss mennesker. Web MD sier at de som holder seg til en fast daglig rutine, forbedrer søvnkvaliteten.

 Opphold deg i skyggen

Når solen steker, vil hunden mest sannsynlig gå og legge seg i skyggen. For å unngå de skadelige virkningene av UV-strålene, bør du også oppsøke skyggefulle områder når du oppholder deg utendørs mellom klokken 10 og 16, ifølge anbefalinger fra hudleger.

Si aldri nei til å bli klødd på ryggen

Touch Research Institute på University of Miami Miller School of Medicine fant ut at berøring har betydelige helsefordeler for oss mennesker, inkludert reduksjon av angst og bedring av immunforsvaret.

Ikke døm andre

Katten din bryr seg hverken om hva du har på deg eller intellektet ditt før den krøller seg i fanget ditt. Dyr bryr seg ikke om overfladiske ting, men bryr seg om det som er snilt og vennlig.

Vær positiv

Dyr har en evne til å gjøre det beste ut av situasjonen. De vil alltid finne glede i et stykke nyklippet gress eller en tur på en deilig dag, uten å henge seg opp i det negative. Susan Nolen-Hoeksema fra Yale University fant ut at folk som holder fast ved og fokuserer på det negative har større sannsynlighet for å være og forbli deprimert.

Lek lek lek

Lek er ikke bare for dyr og barn. Dr. Stuart Brown skrev i boken sin, "Play", at lek er et grunnleggende menneskelig behov som forbedrer intelligens, kreativitet og sosiale ferdigheter.

Ta deg alltid tid til å stelle deg

Dyr tar seg alltid tid til å stelle seg selv, og det bør du også gjøre. God hygiene er ikke bare viktig for at du skal føle deg bra, det har også vist seg å ha positive effekter på selvtilliten og forbedrer sjansene for å få jobb, ifølge Web MD.

Hopp aldri over et måltid

Forskere fra Ohio State University fant ut at å hoppe over noen måltider kan hjelpe deg å gå ned i vekt på kort sikt, men når du begynner å spise som vanlig igjen, legger du på deg igjen og noen ganger kan du til og med gå opp i vekt. I tillegg vil vekttapet komme fra tap av muskler i stedet for faktisk kroppsfett.

Vennskap

Mange av våre kjæledyr er sosiale dyr, og det er vi også. Australske forskere fra Centre for Ageing Studies at Flinders University studerte 1500 personer i løpet av 10 år og fant ut at de med et større nettverk av venner levde 22% lengre enn de med færre venner.

Dum deg ut

Latter er virkelig den beste medisinen. Kardiologer fra University of Maryland Medical Center fant ut at personer med sterk sans for humor har lavere risiko for hjertesykdom.

Udelt oppmerksomhet

Hunder gir 100% i alt de foretar seg. De er alltid fokusert på oppgaven de har foran seg. Forskere på Stanford University fant til og med ut at folk som stadig multitasker kan få oppmerksomhets- og hukomelsestap.

Lev her og nå

Dyrene mestret kunsten med mindfulness før mennesker ble bevisst på det. I en studie fra Harvard University, fant forskerne ut at folk er lykkeligere når de konsentrerer seg om det de gjør i øyeblikket.

Komme deg ut og utforske

Å tilbringe tid i naturen er rapportert å lindre stress, roe sinnet, forbedre visjonen og øke levetiden, blant mange andre fordeler.

Ikke bry deg om

Å ikke bry seg om hva andre mennesker mener, er ikke like lett for oss som for en katt, men studier viser at vi kan oppleve mer glede i livet hvis vi slutter å bekymre oss så mye om hvordan andre oppfatter oss.

Vis alltid kjærlighet

En hund vil aldri spille kostbar. Faktisk, ifølge forskningen, kan det å spille kostbar være skadelig for dine forhold. Biolog og journalist Mairi Macleod sa at det og spille skuespill kan føre til at du tiltrekker deg feile personer.

Ta deg en god strekk

De fleste mennesker har en tendens til å tenke på det å strekke seg som en aktivitet man utfører etter trening. Men ifølge Health Fitness Revolution, vil en daglig strekk ha mange fordeler, inkludert økt fleksibilitet, høyere energinivå og redusert kolesterol.

Lev med et formål

Dyr og mennesker har alle et medfødt behov for å jobbe. Når dyr kjeder seg, kan de utvikle aggresjon og angst. Mennesker kan også utvikle livet. psykiske vanskeligheter når de ikke har en hensikt eller et mål i livet.

Sett pris på de små tingene

Å finne en smule på gulvet eller grave opp en gammel ball i bakgården kan gi kjæledyret en god dag. Husk å stoppe opp å finne glede i de små tingene, som å spise favorittdesserten eller se favorittfilmen din.

Stol på instinktene dine

Det er lett for mennesker å miste kontakten med sin instinktive natur, og den advarende stemmen i sitt indre. Imidlertid kan det å stole på instinktene ha noen overraskende skjulte fordeler, ifølge Psychology Today kan det å lytte til intuisjonen hjelpe deg med å ta bedre beslutninger.

Lev godt, og ha en fin dag !

Tekst og bilder hentet fra iStock by Getty Images