Menu   Email

Det store utland

Varriert innhold fra rundt omkring i verden, men med hovedvekt på Thailand.

Thailands Tidende er den avisen som leses mest, av "faranger" fra de nordiske land, i Thailand. Klikk på logo for å gå til hjemmesiden TT.

Om Thailands Tidende

Thailands Tidende bringer reportasjer og nyheter om Thailand og hva som er viktig å vite når man ferierer, bor eller jobber her. Vi skriver også om forholdene for thaier i Norge og Norden generelt.

Som eneste norske avis utenfor Norge har vi også påtatt oss ansvaret for å dekke rettighetene til nordmenn i utlandet – inkludert utenfor EU/EØS – som tidvis forsøkes svekket av norske myndigheter.

Thailands Tidende utkommer som gratis nettavis. Avisen ble grunnlagt i 2008 og utkom både på papir og nett frem til januar 2019. Etter det er vi blitt en ren nettavis, med ny snarvei: TTnett.com.

Grunnlegger, utgiver og redaktør er Dag A. Ekeberg. Redaksjonen består av erfarne frilansjournalister med grundig kjennskap til Thailand. Redaksjonen drives i henhold til retningslinjene fra Norsk Presseforbund.

 

Thailands historie

Litt om Thailands historie som startet fra rundt 900-tallet  studentopprøret i 2020 og et Thailand i krise.

LES MER HER...

 

Verdens varmeste byer

Disse byene kan skryte av et mildt og varmt klima hele året rundt. Byene ligger i alle verdenshjørner, og det betyr at du kan utforske mange forskjellige steder på dine ferieturer som garanterer sol og varme.

Klikk gjennom dette galleriet for å finne ut hvilke byer som har et mildt klima og som passer å besøke uansett sesong. Se også de varmeste byene i verden hvor du garantert kommer til å svette. Ta en titt!

SE FOTOALBUM HER   -   TEKSTDOKUMENT TIL BILDENE

 

Forhistorisk by

NAN MADOL

I et avsidesliggende område i det vestlige Stillehavet ligger et fantastisk og samtidig nifst uløst mysterium: ruinene av oldtidsbyen Nan Madol.

Med beliggenheten like ved den østlige bredden av den mikronesiske øya Pohnpei, er denne en gang så mektige forhistoriske byen, bygget av nesten 100 geometrisk formede menneskeskapte steinøyer, og er den eneste oldtidsbyen som er bygget over et korallrev.

Ingen er sikre på opprinnelsen, og heller ikke hvorfor noen ønsker å bygge en by langt fra matforsyninger og vann, og likevel er ruinene omsluttet av historier og sjel. Sjekk ut galleriet for et kort besøk på stedet og ta reisen tilbake i tid.

SE FOTOALBUM FRA NAN MADOL HER...