Snarveier på sidene

Til andre sider

Info om sidene

Sidene har en tilhørighet til Vestland og Thailand, så innholdet er i vesentlig grad hentet derfra.  Viser også til sidenes "Privacy-Policy" i forbindelse med bruk av tekster, videoer og bilder.

Sidene er ikke kommersiell.

VI STØTTER:

Min kones hundegalskap blomstrer igjen, men nå for mindre raser enn det vi hadde før. I begynnelsen av mars 2020, kom den første lille krabaten på plass i Bang Saray, en liten Shih Tzu med navnet Lila, som vi hentet i Rayong.

Her følger en liten presentasjon av rasen, hentet fra Wikipedia og en liten gif bildeserie av den lille krabaten.

Shih Tzu - "Løvehunden"

Opprinnelsen til shih tzu er uklar og omdiskutert. Den er neppe tibetansk, men har trolig blodslinjer som stammer fra både Tibet og Kina (Mandsjuria). Opprinnelsen henger kanskje sammen med en hundegave (bestående av såkalte små løvehunder - 狮子狗, pinyin: Shīzi Gǒu betyr «løvehund») gitt av Dalai Lama Lobsang Gyatso til herskerne av Mandsjuria i 1643.

Denne gaven må trolig sees i sammenheng med Mandsjurias massive maktoppbygging på denne tiden, noe som ledet fram til den mandsjurske invasjonen av Kina året etter. Man snakker allikevel om en hund som beviselig er nært beslektet med hunder fra antikken og ulv, men de ble ikke endelig formet før på et mye senere stadium.

Det genetiske utvalget viser også at shih tzu er beslektet med gruppen av typiske gjeterhunder som shetland sheepdog, collie og belgisk fårehund (en gruppe som forøvrig også inkluderer flere mynder (bl.a. irsk ulvehund, borzoi og greyhound).

LES MER HER: https://no.wikipedia.org/wiki/Shih_tzu