Langpannesnop

Her snakker vi uante muligheter for tilsetninger og tilbehør.

Trenger:

2 stooore poteter
2 egg
200 ml yoghurt
4 ss olje
1 ts bakepulver
1 ts salt og pepper
180 gr hvetemel
100 gr cheddarost
2 purreløk
1 ss paprikapulver
Litt chilipulver
Litt finkuttet persille
(Eventuelt 100 gr skinke/bacon

Slik gjør du:

2 stooore poteter, grovraspes og legges i kaldt vann i 15 minutter.

Ta 2 egg og 200 ml naturell yoghurt og bland godt.

Tilsett så 2 spiseskjeer olje, 1 ts bakepulver og 1 ts salt, og 180 gr hvetemel siktes over, halvparten først og bland godt, deretter resten av melet.

Legg bakpapir i en langpanne og smør tynt med olje og fordel så deigen jevnt utover.

Finkutt så 2 purreløk og legg i en stor bolle, press ut vann godt fra poteten og legg i bollen, tilsett 1 ts salt, 1 ts pepper og 1 ss paprikapulver, litt chilipulver og 2 ss olje, og bland alt godt. (Her kan også blandes i 100 g finkuttet skinke eller stekte baconbiter.)

Fordel så massen jevnt utover i langpannen, og sett så midt i stekeovn 200 grader i 30 minutter.

Ta ut og dryss over 100 gr raspet cheddarost og sett så tilbake i ovn i 15 minutter.

Dryss over finkuttet persille. Skjær i passelige stykker, og server med rekesalat.

Hjemmelaget rekesalat

En enkel rekesalat du kan putte litt ekstra i om du føler for det.

 Trenger:

0.5 dl Mills Ekte Majones
0.5 dl lettrømme
1 ss fersk dill, finhakket
0.5 ts sitronsaft
0.25 ts pepper
500 gram reker med skall

Slik gjør du:

1. Rør sammen Mills Ekte Majones, lettrømme og finhakket dill. Smak til dressingen med sitronsaft og pepper.
2. Rens rekene og klapp godt tørr med papirhåndkle og ha i en bolle og bland med dressing.
3. Pynt med dill.

Velbekomme!

 

En oppskrift fra https://www.oldis.no

Klikk på kokken for å laste ned oppskrift...