Page 30 - Flytende ord
P. 30
THAILANDS NATIONALRETT
Papaya pok pok må regnes som Thailands nasjonalrett. Den
spises stort sett over hele landet. Den tilberedes ved hjelp av en
pok pok, eller morter som vi kaller den på norsk. Dette for delvis
å knuse ingrediensene for å frambringe de riktige smaker. Utover
det innhold som oppskriften viser, nyttes gjerne småkrabber/fisk,
som kan minne om vår rakfisk, og de kaller det gjerne «bad smell
fish». Bilde viser en morter av tre som antageligvis er over 100 år
gammel. Under følger oppskriften…
Papaya Pok Pok
This is a very spicy, sweet and sour tasting salad from Thailand.
COOKING: 4 PORTIONS
INGREDIENTS
INGREDIENTS
2-3 cloves garlic, chopped
1-2 birds' eye chillies, seeded and chopped (dependent on taste)
1 tablespoon dried shrimps, rinsed in boiling water before using *see note
450g papaya
2 tablespoons lime juice
2 tablespoons Thai fish sauce
1 tablespoon palm sugar or brown sugar *see note