Page 30 - Flytende ord
P. 30

THAILANDS NATIONALRETT


                                               Papaya pok pok må regnes som Thailands nasjonalrett. Den
                                               spises stort sett over hele landet. Den tilberedes ved hjelp av en
                                               pok pok, eller morter som vi kaller den på norsk. Dette for delvis
                                               å knuse ingrediensene for å frambringe de riktige smaker. Utover
                                               det innhold som oppskriften viser, nyttes gjerne småkrabber/fisk,
                                               som kan minne om vår rakfisk, og de kaller det gjerne «bad smell
                                               fish». Bilde viser en morter av tre som antageligvis er over 100 år
                                               gammel. Under følger oppskriften…



               Papaya Pok Pok




               This is a very spicy, sweet and sour tasting salad from Thailand.
















               COOKING: 4 PORTIONS


               INGREDIENTS




               INGREDIENTS


                2-3 cloves garlic, chopped


                1-2 birds' eye chillies, seeded and chopped (dependent on taste)


                1 tablespoon dried shrimps, rinsed in boiling water before using *see note

                450g papaya


                2 tablespoons lime juice

                2 tablespoons Thai fish sauce


                1 tablespoon palm sugar or brown sugar *see note
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35